måndag 24 september 2012

Birsta-shopping

Säger man inte nej till. Anna, Niclas och jag kom hem med varsin Sansevieria-växt i miniformat. Ska bli roligt att se hur den kommer att ta form. Kanske jag skulle läst skötselråden innan jag vattnade den lilla plantan, för den ska med andra ord vattnas sparsamt.  OK, nästa vattningsperiod får väl bli i november då =)
Sansevieria hos Ikea

Ros-galen

Ja, det är vad jag har varit i år. Favoritrosen fortsätter att blomma därute på altanen men så hittade jag ju många fantastiska rosbuketter på Lidl i fredags. Det var inte lätt att välja kan jag säga, men så här i efterhand är jag glad för den fina buketten som idag går in på dag 4 och blir vackrare för var dag.
  

Lunch med barn och barnbarn

Anna och Niclas är hemma för några dagar, så det gäller att passa på att umgås innan Anna åker. Daniel och Hampus var lediga så vi bokade in oss för restaurangbesök på Café Piccolo. Hampus hade på sig sin skinn-paj, han är så otroligt fin i den jackan. Tyvärr hann jag inte med att fota den lilla fräcka modell-killen så det får väl bli ett senare inlägg.


Så har vi ju ungdomarna själva som jag äntligen fått på bild vilket inte har varit alldeles enkelt, men här är dom i alla fall.

lördag 22 september 2012

Dagens DIY-projekt



Tänk att få vara kreativ för några timmar och veta att resultatet kommer att bli bra, det blir som om man hamnar i ett annat rum när man är igång. Ja, det blev verkligen kanon. Kort beskrivning bara, min arbetskamrat Kicki visade mig en spännande tavla hon hade i sin hall. Wow tänkte jag, den ska jag också fixa. Sagt och gjort, beställde tyg, fixade ram hos Claes Ohlsson, frigolitskiva på Bauhaus och ljusslingan hade jag ju redan. 


Tyget kommer från Almedahls och heter Prästliden. Jag beställde mitt tyg (1 m) hos Rummet men har googlat och sett att det faktiskt finns till betydligt bättre priser. Jag har iaf nu tyg till två tavlor men utifall jag vill göra fler tavlor så kommer jag nog att beställa via webben. Fina presenter blir det!



fredag 21 september 2012

Lat-dagen

Unnade mig en välbehövlig semesterdag efter ytterligare en tokvecka. Har ju några 25 dgr sparade att nyttja, så varför inte. Samtidigt måste jag samtidigt passa på eftersom stumpan med pojkvän kommer hem i helgen innan 'utresan'. Tror bestämt att jag ska erbjuda dem min dubbelsäng - med mig i mitten - näedå, så dum ska jag inte vara, förlåt ni två. 

Idag har jag dokumenterat den sista rosen av 9 som är på väg att blomma. Den absolut finaste rosenbuske jag haft - Strawberry Ice. I sommar har den varit planterad i en jättekruka eftersom den inte tål våra breddgrader i södra norrlands kustland så i helgen åker den in i förrådet för övervintring. Och jag håller tummarna för att den kommer tebax nästa år.


Chilin som jag tagit inomhus med jämna mellanrum (efter väder) har äntligen börjat mogna. Återstår nu att testa styrkan i den, spännande.



torsdag 20 september 2012

Stundande semester!

Åh, vad skönt det ska bli med en dags semester igen. Veckan har varit helt knasigt galet tokig. Inleder kvällen med några tända ljus, häller upp ett glas vin... nu stundar en ledig fredag.


Nu laddar jag istället för helgen när Anna och Niclas kommer hem. Det är inte många dagar kvar tills Anna reser vidare mot New York och kommer att vara borta i ett HELT ÅR. Frustrationen har lagt till sig någorlunda sedan hon i våras berättade vad hon bestämt sig för, att förverkliga sin dröm som 'Au Pair in USA'. 

Just nu längtar jag att få krama Anna väldigt länge för jag kommer att sakna henne enormt det kommande året. Samtidigt är jag glad över att hon förverkligar sin dröm, när jag rådgjort med min arbetskamrater som haft liknande upplevelser har de tydligt stämt in med att de varit glada för sina vistelser i USA. De som inte gjort resan, har ångrat sig!. Fantastiskt nog har nu tekniken expanderat så kontaktytorna fått en bredare samverkan, för nu har vi ju Facebook, Instagram och Pinterest samt alla övriga vanliga kontaktytor, helt enkelt kanon. Det kommer med andra ord att bli riktigt spännande.

Hos Tant Anki & Fröken Sara

2012-09-21 - Uppdatering

Sundsvalls Tidning - Årets företagare korad 

Vinnare - Tant Anci & Fröken Sara

Vinnarmotivering:
Med en enastående drivkraft och ansvarstagande för både människor och miljö, styrs företaget mot nya framgångar både lokalt och nationellt. Med ett glimrande ambassadörskap och ett ständigt fokus på vidare utveckling och kvalité befäster företaget sin position i en stenhård konkurrens. Med ledorden, hälsa, näringsrikedom och gynnsamhet för miljön vinner Tant Anci & Fröken Sara priset som Årets Företagare 2012!
. .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  

2012-09-20  - En mysig lunch hos TantAnki & Fröken Sara går inte av för hackor! 
Färsk pasta med fyra ostar - MUMS!


söndag 16 september 2012

Grym app...

Oj. jag har funnit en fantastisk app som heter PicSpeedWallpaper. Kan nämna att den är lite beroendeframkallande. Inledningsvis har jag i alla fall sparat ned en fin höstbild.



Härlig söndag

Det är fantastiskt när solen passar på att visa sig under sensommarhelgerna! 

Vad har hänt idag då? Jo, plockat röda vinbär, skövlat bort fallfrukten från gräsmattan, tillverkat ett lite hjärta av en sådan där stränggalje (från kemtvätten) och dekorerat med några kvistar från snöbollbusken. Fotat lite bilder från trädgården, som man behöver minnas under vinterperioden för att överleva. Medan jag fotade en rönnbärskvist prasslade det vid husknuten, jag blir alltid stel av skräck när något prasslar och jag inte ser vad det är. Försiktigt viker jag undan kvistarna från klätterhortensian och vad skådar mitt norra öga, det var faktiskt en lite gullig "kotte". Det var många år sedan de syntes till i trädgården så man blir ju lite glad. 




Den lilla "kotten"
Den absolut sista penséen för i år.

lördag 15 september 2012

Nu börjar det närma sig ...

Oj oj oj, vad tiden går fort, snart åker Anna till USA. Jag googlade lite kring au pair och vips så fann jag Anna på en sida, där de välkomnar henne och andra tjejer till USA. Oj vad spännande det ska bli.

fredag 14 september 2012

Kronan på verket

Min arbetskamrat Linda visade igår upp en ny och rolig outfit för mobiler. Hon hade hittat en sida för så kallade glitter-plugs på iDdiWa. Själv hade hon skaffat sig en plugg-krona som var otroligt fin. Praktisk, eftersom den samtidigt ser till att inte skadliga dammpartiklar fastnar i uttaget. Om någon vill inspireras finns kronan här.

Sensommarplock

Samlade i helgen ihop de sista ljuva rosa behagligheterna från trädgår´n. 
 


Snälla grannen


Nu har det gått några dagar igen som släpat efter här på bloggen. Hur som helst, när jag kom hem från jobbet i förrgår var min granne ute på vår gemensamma garageinfart. När jag parkerat kom han fram och frågade om jag ville plocka lite bär från deras krusbärsbuske. Han tycker det är lite onödigt att de ska förfaras och jag håller med honom. Jag har aldrig prövat något krusbärsrecept, men någon gång ska vara den första. Hittade ett recept som jag tyckte såg lovande och gott ut. Först skulle krusbären snoppas och kom på att använda det perfekta verktyget för detta - min lilla kryddgrönt-sax.


Första koket genererade i två stora burkar och en mindre. Som tack för bären placerade jag en av de stora burkarna på grannens farstukvist innan jag drog iväg till jobbet morgonen efter. När jag kom hem igår kväll passade jag på att plocka några hundra gram till för ett nytt marmeladkok. Måste nog lämpa över några burkar till barn och barnbarn för inte kan jag äta upp allt detta här!  Ser att bildramarna blivit lite olika, här måste jag bli lite mer noggrann. Och här har vi receptet!




måndag 10 september 2012

Söndags-knyt

Söndagen blev överraskningarnas dag, skulle bli lite av knytis-stuk.
Daniel och Lina ville bjuda på varmrätt, så då kan ju jag bygga på med förrätt och efterrätt. Hade ju vanan inne sedan lördan, så varför inte bjuda på rensteksröran och de röda vinbären igen... det var ju så gott. Fixade och trixade med mitt medan Daniel och Lina förberedde själva middan, och guuuudars så gott det blev.


Den färska laxfilén saltades med flingsalt, kryddades med vitpeppar och dillvippor. Rivet citronskal och citronsaft över filéerna som topping samt delade citronklyftor. Skjuts in i ugnen, 175 gr i 25 minuter. Blanda en härlig romsås av creme fraiche, röd rom och och lök som tillbehör.

Vad hände i helgen då?

Det blev ju som sagt lite segt med inläggen här i helgen, men det får välan bli en liten uppdatering.

I lördags hade jag faster och farbror på middag. Pensionärerna ni vet, de har inte mycket tid över inte. Jag fick boka in dem, sedan två veckor tillbaka. Så kom då äntligen lördagen och alla förberedelser, bestämde menyn mitt på dagen. Som förrätt det skulle bli rensteksröra på kavring, till varmrätt baconlindad lövbiff på grönsaksbädd och som avslutning frusna röda vinbär med tjinuskisås (kolasås), mums!


 
Länk till receptet (Recept.nu)
Länk till receptet (kokaihop.se)


Kolasåsen, se receptet

Skulle inhandla lite välsmakande dryckjom till mina rätter så jag passade på att ställa lite frågor till butikschefen på BOA i Birsta. Måste ju säga att han är helt tokig... på ett positivt sätt. När jag närmade mig för min frågor säger han genast, men hur ska vi hade du och jag? Det är alltid en fråga om minuter!!! Varför är du inte ute i skogen, du måste skaffa dig ett liiv??? Ha ha ha...! Ja, han är minsann en frisk fläkt. 

Naturligtvis kunde han hjälpa till och öppnade systembolagets nya fenomenala sida där han sökte fram mina rätter och genast kom med rekommendationer. Till förrätten skulle ett vitt vin vara lyckat, det blev Argento, ett chardonnay-vin från Argentina. Till den specifika efterrätten med sura röda vinbär och en söt kolasås blev det lite svårare, här rekommenderades det italienska dessertvinet Piemonte, Moscato d'Asti.


Skämmes mig

Jag får säkerligen krypa till korset efter detta inlägg. Daniels Lina är ju som bekant Sveriges yngsta svampkonsulent. Och så kommer jag då här och visar en fin bild på kantareller som jag "KÖPT" på stan, ja ni förstår ju vad hon kommer att tänka. Men ibland så räcker inte tiden till liksom. Nu ska jag spara detta inlägg och lägga in en massa nya så den inte ligger överst när jag väl publicerar inlägget. Men som sagt, kantareller é gott!



torsdag 6 september 2012

Förkylningstider

Som ett brev på posten kommer då förkylningstiderna (sommaren har medfört lite ohälsa bland oss). Det hostas och snörvlas runt omkring, enormt viktigt med hygienen just nu. Jag passar på att dela mig av receptet på 'utdrivaren'. Själv glömmer jag bort den hela tiden men tipsar gärna andra. Kom på en idé att göra en liten tavla och sätta upp i köket.


tisdag 4 september 2012

Perfect match

Herreguuud måste man säga när något plötsligt faller på plats. I somras köpte jag ett läckert nagellack, Isadoras Wonder Nail, nr 712 i en maffig turkos kulör. Längre fram i augusti hittade jag den läckra ringen på Indiska ( rea) och så i helgen fann jag de fantastiska örhängena och allt blev plötsligt komplett! Även om jag fått beröm för mina örhängen idag kommer jag inte att berätta att de kostade endast 10 kronor =).




lördag 1 september 2012

En dag för lite 'pinnande'

Och regnet det bara öser ner, och vi blir så blöt om både skor och strumpor. . . går ju sången. Gör inget, det finns mycket roligt att göra ändå, jag ska fortsätta att sy ihop min mannekäng-nåldyna, kanske blir det lite bak av lavendelskorpor. Så ska jag också försöka få tid över till lite pinnande, titta gärna in på min egen Pinterest-sida. Kanske fler blir intresserade.
Länk och mönster finner du här DIY DISH