fredag 23 november 2012

Som hastigast...

...fick jag veta att min fina arbetskamrat Linda var på väg mot Stockholm och X-factor. Iof visste jag att Linda förra helgen skulle släppa nyheten att 'familjen' skulle se X-factor live, men att det var redan nu blev en liten överraskning. Hur som helst var familjen Gradin på väg mot Stockholm med tåget i eftermiddag med båda barnen, jag kan riktigt känna vilken spänning de hade i kroppen de små liven. Linda skickade några Instagram-bilder när familjens resa startade i Härnösand. Därefter kom bilderna när de bänkat sig på 1:a raden, bara såååå nära man kan komma alltså!!! Är man avundsjuk eller..? Fantastiskt nog tog Linda en Instagrambild när JEM skulle inleda så det var enkelt att lista ut var de satt någonstans. Woooow säger jag, vilken placering alltså. Jag såg en ivrig liten Tim vifta och heja där framme vid scenen.

Personligen tyckte jag faktiskt att Malcolm var kanon, och så synd att han åkte ur tävlingen.

onsdag 21 november 2012

And the winner is.....

Yeah.... it´s me, number 24!  

Under kvällens julmys med trädgårdsföreningen hade vi ett lotteri med vinster som butiken Kamelia från 'la stada' fixat under kvällen. Här nedan har vi en halmkrans där man lindat odlad mossa runt kransen. Ljusen, där användes bindtråd som man värmde upp och stack upp den i änden av ljuset ca 2-3 cm, som sedan fick stelna. Därefter kapade man tråden så 10 cm återstod i änden som man sedan sticker/fäster genom halmkransen.  

Vi julmysare köper massor av lotter! Tyvärr hinner inte trädgårdsföreningens ordförande Margareta Ljusberg med att köpa lotter så jag kände att jag kanske hade lite för många och tog därför ut tre lotter från 'samlingen' och gav henne.

Lotteriet startar: Kan man tänka, de ropar upp nr 24, då bara rusade jag fram och högg för mig kransen. Här finns utvecklingsmöjligheter, kanske fästa några juläpplen, torkade apelsinskivor... jag det finns mycket mera att göra.


Tur igen!!!! 
Vad är det här...jag väljer ett betonghjärta i betong, så fint. Tänker att jag kan plantera något fint häri. Margareta hon säger, ja om man är så snäll som du, det är då det händer!


Det roliga med kvällen var att 'Kamelia' önskade 3 frivilliga från 'församlingen' som gärna ville ställa upp för fix av dekorativa kreationer. Jag tog chansen och fick göra dekorationen till höger i bild. Linda in en hyacintplant med mossa, linda runt lite röd metalltråd och därefter dekorera med filthjärta, fin pärlemornål, liten vit tygros samt något obestämbart jag hittade i påsen. Tycker det blev fint jag.

Fint på jobbet

I oktober fixade vår hyresvärd Norrporten entreén till jobbet, det är för härligt att mötas av fina växter i en samplantering.


söndag 11 november 2012

Middag i Granlo

I kväll lagade jag och barnbarnen middag till deras fina föräldrar. Det var ett tag sedan jag lagade den supergoda morotspastan med kräftstjärtar, så fick det bli. Hampus är ju en hejare i köket så han fick bli kvällens kock och Nora fixade sallad och efter middagen dukade hon upp efterrätten som blev glassbåtar (eller som hon uttryckte sig, glasshjärnor).

Receptet kommer från Arlaköket

lördag 10 november 2012

Ljus . . .

. . .är som bekant viktigt i dessa tider! 

Det har varit en minst sagt tuff vecka efter min sjukvecka. Hela förra veckan väste jag som en vessla och inte helt kry kan jag säga. Sov ända till 12:00 idag och verkar fortfarande ha en hel del tid för återhämtning till normal status (vad nu det är egentligen). Hur som helst kom jag igång sisådär vid 15:30, då jag tog mig ut till Hem Fina Hem i Ljustadalen, Jag har längtat dit hela veckan och jag tog god tid på mig att runda alla härliga kreativa instick. Fastnade för en fantastiskt fin ljuslykta i form av en kyrka som jag nu placerat runt lite varstans, snart har den hittat sin plats. Inhandlade också en fin ljus-slinga med snöflingor på vägen hem, dock lyste de så intensivt så jag funderar på att använda den till något annat spännande projekt. 

torsdag 1 november 2012

Trick or treat

Javisst, det är ju ikväll de firar de fantastiska Halloween-festligheterna over there.
BOOO...  


Connection with USA

Äntligen, nu har Anna kommit igång med sin blogg från USA, och vilket fyndigt namn hon satt på den, Othersideatlanticblogg.se. Länken har jag lagt in under länktips till höger.

Vi är många som följt hennes resa från Umeå - Arlanda - London - New York. Och med den fantastiska appen Instagram som blivit den senaste familjekanalen har vi kunnat dela massor av bilder mellan varandra.

Jämarns....

vilken segdragen förkylning alltså.

I fredags i förra veckan tog jag mig äntligen i kragen och gick hem mitt på dagen, och då har jag försökt under tre veckors tid att gå hem i tid men aldrig lyckats. Så, i fredags fanns inga som helst ursäkter för jag var så otroligt trött, Sonen bjöd hem mig på middag och vi lagade riktigt gomat som rullader (se tidigare inlägg) och som avslutning den fantastiska efterrätten från halvåttahosmig. 


Efter att vi stökat undan i köket så fick jag förmånen att krypa ned i den sköna relax-stolen med en skön pläd ovanpå mig. Daniel laddade ned en film med Johan Falk. Jag försökte verkligen hålla mig vaken, men det gjorde fruktansvärt ont i ögonen. Det var nog då den hemska förkylningen gjorde sitt antåg.


Lördagen började en torr otäck och intensiv hosta som under söndagen övergick till att jag blev helt och hållet röstlös. Jag brukar ju alltid dela med mig av mitt eget häx-dryck-recept som verkligen brukar resna ALLT, dock inte denna gång. Under måndagen var jag tvungen att ringa upp en arbetskamrat, men hon hörde inte vem det var!!! Chit också. 

Så kommer jag då på att jag faktiskt har dundermedicinen Coccilana att skrämma iväg bacilluskerna med.


Under torsdagen fick jag komplettera med lite mer medikamenter, så nu har jag dukat upp Cocillana, Bisolvon, Nässpray och två rör Berocca. Det är då väl attans, väser jag fortfarande som en vessla imorgon, ja då vet jag inte vad jag tar mig till. Förmodligen blir det ytterligare en dag under filten.