tisdag 30 oktober 2012

VP-dagar med jobbet

Förra veckan hade vi på jobbet några dagars verksamhetsplanering. Dagarna tillbringade vi på Lotsstugan i Härnösand. Under resans gång passerade vi många fina 'stugor' efter kustlandet norröver, det var så otroligt vackert. Man fick genast känslan, här vill jag bo. Vi fick också lite historisk information från de som ansvarar för Lotsstugan idagFör de lotsar som befann sig dygnet runt på Lotsstugan upplät man tomter för deras respektive familjer inom området, allt för att de skulle ha någorlunda familjeförhållanden. Stugan ägs idag av Annika Höök och Göran Nivfors som driver konferensverksamhet året runt. Som Annika nämnde under första kvällen, ser de till att servera ekologiska måltider och näst intill närproducerat. Vi börjar med några bilder på stugan och den vackra miljön.







 


Vi började men lunch, naturligtvis en fantastisk fisksoppa med aioli.



Fina härliga vyer. 
Camilla P blev så inspirerad. sekunderna strax efteråt brister hon ut i ' till haaavs , till haavs.. - ja hon är minsann rolig.. 


 Till kvällen skulle vi delas in i olika matlagningsteam, varmrätts-teamet blev uppdelade i två grp:er. Patricia och Linda fick förbereda grönsakerna för  ugnsgratinering.


'Chifen' Olof och Camilla P fick förbereda oxfilén med värmda rönnbär i calvados .... mmmm



Så hade vi efterrätts-teamet, André och Camilla B, rberedde äpplen i klyftor som skulle wokas med hackad mandel, smaksatt med honung. Serverades med en god pannacotta.

Förrätts-teamet, Moi, Kicki och Camilla G. Ja, fotografen var kanske inte på tå men vi får välan ta bilden som den är. Vi hade i alla fall väldigt roligt och vi kan även servera en fin bild på vår förrätt. Det närproducerade i denna rätt bestod av korntunnbröd från Gäddede, ett sprött och gott bröd. Kocken 'Annika' och jag diskuterade även de fantastiska ostarna från Åsbergets getgårdsfarm. Hon kände faktiskt till (naturligtvis) de ostar jag köpte i somras 'Vildgeten' och 'Rocka fett'.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar